Buradasın
En güzel ekmek içi mezesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel ekmek içi mezesi olarak cevizli bademli ekmek içi mezesi önerilebilir 4. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 1 adet kornişon turşu (küçük küp kesim) 4;
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4;
- 1 çay kaşığı kuru kekik 4;
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber 4;
- 1 çay kaşığı karabiber 4;
- 1 çay kaşığı tuz 4;
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 4;
- 1 adet domates rendesi 4;
- 1 kase dolusu bayat ekmek içi 4;
- 3 diş sarımsak (dilimlenmiş) 4;
- 1 kase çiğ badem içi 4;
- 1 kase ceviz içi 4.
Hazırlanışı:
- Tüm malzemeler hazırlanır 4.
- Zeytinyağı, kuru kekik, kırmızıbiber, karabiber ve tuz bir kapta karıştırılır 4.
- Bayat ekmek içi, sarımsak, domates rendesi, acı biber salçası ve ceviz içi eklenerek robotta çekilir 4.
- Hazırlanan karışım, zeytinyağı karışımıyla birleştirilir 4.
- Servis tabağına alınarak üzeri isteğe bağlı olarak kavrulmuş susam, sumak ve pul biber ile süslenebilir 4.
Ayrıca, tyrokafteri mezesi de ekmek içi ile sunulabilen lezzetli bir mezedir 1. Bu mezenin tarifi için ilgili kaynağa başvurulabilir 1.
Mezelerin yapımı kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: