Cevizli ve Bademli Ekmek İçi Mezesi tarifi, güzel bir ekmek içi mezesi seçeneği olabilir: Malzemeler: 1 kase ceviz içi; 1 kase çiğ badem içi; 3 diş sarımsak (dilimlenmiş); 1 kase dolusu bayat ekmek içi; 1 adet domates rendesi; 1 tatlı kaşığı acı biber salçası; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kırmızıbiber; 1 çay kaşığı kuru kekik; 2 çorba kaşığı zeytinyağı; 1 adet kornişon turşu (küçük küp kesim). Hazırlanışı: 1. Mutfak robotunun içerisine, ceviz içi, çiğ badem içi ve sarımsakları ekleyip 2-3 tur çektirin. 2. Çektirdiğiniz karışımı bir kabın içine aktarın. 3. Üzerine bayat ekmek içi, domates rendesi, acı biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kuru kekik, zeytinyağını ve küçük küpler şeklinde doğradığınız kornişon turşuları ekleyip iyice malzemeler bütünleşene kadar karıştırın. 4. Malzemeler bütünleştiğinde ister ekmeğinizin üzerinde isterseniz bol yeşillikler eşliğinde servise sunun.