Buradasın
En güzel ciğer şiş nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel ciğer şiş için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 500 g kuzu ciğeri (zarları temizlenmiş, kuşbaşı doğranmış) 12;
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış) 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 12;
- 1 çay kaşığı pul biber 12;
- 1 çay kaşığı karabiber 12;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı sirke (tercihen üzüm sirkesi) 1;
- 4 adet çöp şiş 2.
Hazırlanışı:
- Kuzu ciğerini zarıyla birlikte aldıysanız zarını dikkatlice soyun 1.
- Geniş bir kapta ciğerin üzerine soğan suyu, zeytinyağı, sirke, tuz ve baharatları ekleyin, güzelce karıştırın 1.
- Karışımı streçleyip buzdolabında en az 2 saat, tercihen 4-5 saat bekletin 1.
- Marine edilmiş ciğerleri şiş çubuklarına, aralarında çok boşluk kalmayacak şekilde dizin 1.
- Mangalda pişirme: Önceden ısıtılmış kömür ateşinde, şişleri sık sık çevirerek yaklaşık 8-10 dakika pişirin 15.
- Tavada pişirme: Döküm veya kalın tabanlı tavayı kızdırın, çok az yağla ciğer şişleri 2-3 dakikada bir çevirerek yaklaşık 10-12 dakika pişirin 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: