Buradasın
En düşük glisemik indeks hangi besinlerde var?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En düşük glisemik indekse sahip besinler şunlardır:
- Meyveler: Elma, çilek, armut, kayısı, şeftali 12.
- Sebzeler: Brokoli, karnabahar, kereviz, kabak, havuç 12.
- Baklagiller: Nohut, kuru fasulye, mercimek 12.
- Tahıllar ve çekirdekler: Arpa, kinoa, karabuğday 12.
- Balık ve deniz ürünleri 2.
- Yağlı tohumlar ve kuruyemişler: Badem, ceviz, fındık 2.
Bu besinleri ölçülü bir şekilde tüketmek, kan şekerinin dengeli bir şekilde kontrol edilmesine yardımcı olabilir. Ancak, glisemik indeks değerleri besinlerin olgunluk düzeyi ve pişirme yöntemi gibi faktörlere göre değişebilir. Bu nedenle, kesin sonuçlar için bir beslenme uzmanına danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: