Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elmalı şarlot yapımı için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 1;
- 2 adet orta boy elma 1;
- 1 paket vanilya 1;
- yarım paket kabartma tozu 1;
- 1 çay bardağı şeker 1;
- 1 su bardağı un 1;
- 2 tatlı kaşığı ceviz 1;
- biraz toz antep fıstığı 1.
Hazırlanışı:
- Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın 1.
- Küp şeklinde doğradığınız elmaların bir kısmıyla birlikte diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın 1.
- Yağlanmış kalıba dökün 1.
- Kalan elmaları üzerine yerleştirip 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin (kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz) 1.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin 1.
Alternatif bir elmalı şarlot tarifi:
- 3 adet orta boy elma 2;
- 1 yemek kaşığı şeker 2;
- 1 çay kaşığı tarçın 2;
- 1 damla limon 2;
- 3 adet yumurta 2;
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 paket vanilya 2.
Yapılışı:
- Elmaların kabuklarını soyup, minik küpler halinde doğrayın 2.
- Tarçın, limon suyu ve şekerle karıştırıp kenarda tutun 2.
- Yumurta ve şekeri çırpın 2.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin 2.
- Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip kenarlarını yağlayın 2.
- Elmalı karışımı tabana düzgünce yayın 2.
- Üzerine kek harcını döküp, ön ısıtması yapılmış 175 derecelik fırında pişirin 2.
- İyice soğuduktan sonra ters çevirip, pudra şekeri serperek servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: