Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elmalı Şarlot Tarifi:
Malzemeler:
- 5 adet elma 14;
- 4 adet yumurta 14;
- 200 gr şeker (1 su bardağı) 14;
- 1 paket vanilya 14;
- 2 çay kaşığı kabartma tozu 14;
- 150 gr un (1 su bardağından 1 kaşık fazla) 14;
- pudra şekeri (üzeri için) 14;
- yarım su bardağı kırılmış ceviz 14;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 14.
Yapılışı:
- Elmaları soyarak minik minik doğrayın 15.
- Kırılmış cevizleri ve tarçını elmaların üzerine serpin 15.
- Derince bir kaba yumurtaları kırarak şeker ile birlikte iyice çırpın 15.
- Karışımın kabarıp köpük köpük olmasını sağlayın 1.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek kek hamurunu hazırlayın 15.
- Tereyağı ile yağladığınız tepsinin tabanına elma dilimlerini yayın 15.
- Kek hamurunu elmaların üzerine dökün ve üzerini düzeltin 15.
- 160 derece ısıtılmış fırında içini çekinceye kadar pişirin 15.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin 15.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: