• Buradasın

    Şarlot kreması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şarlot kreması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı süt 15
    • 1 çay bardağı toz şeker 1
    • 2 yemek kaşığı un 15
    • 1 yemek kaşığı nişasta 1
    • 1 yumurta sarısı 1
    • 1 tatlı kaşığı vanilin 1
    • 1 paket krem şanti (toz halde) 1
    • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için) 1
    Yapılışı:
    1. Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alıp çırpıcı ile karıştırın 1.
    2. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin 1.
    3. Kaynadıktan sonra vanilini ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın 1.
    4. Soğuduktan sonra ayrı bir kapta sütle çırpılmış krem şantiyi ekleyerek spatula ile karıştırın 1.
    Bu krema, şarlot pastasının yapımında kullanılmak üzere hazırdır.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Charlot tatlısı nedir?

    Charlot tatlısı, Fransız mutfağına ait bir tatlı türüdür. Hazırlanışına göre iki ana çeşidi vardır: 1. Sıcak charlot: Meyve sos ve tereyağlı ekmekle yapılır. 2. Soğuk charlot: Kalıp, ladyfingers (sünger kek çubukları) veya kurabiyelerle kaplanır ve dondurma, çırpılmış krema veya Bavyera kreması ile doldurulur. Ayrıca, bireysel kalıplarda hazırlanan ve içine istenilen esansın (kahve, çikolata, limon, portakal vb.) konulduğu charlot tarifleri de bulunmaktadır.

    Şarlot pastası içinde ne var?

    Şarlot pastasının içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Krema: 2 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı vanilin, 1 paket krem şanti (toz halde) ve 1 su bardağı soğuk süt. Pasta katmanları: 1 paket kedi dili bisküvi, 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için) ve isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı granül kahve veya meyve suyu. Üzeri için: Taze meyveler (çilek, muz, frambuaz), çikolata rendesi ve Hindistan cevizi. Ayrıca, pastanın yapımında kek tabanı veya hazır pandispanya da kullanılabilir.

    Krema nasıl yapılır?

    Krema yapımı için iki farklı tarif: 1. Sıvı Krema Tarifi: Malzemeler: 4 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tutam tuz, 2 su bardağı tam yağlı süt. Yapılışı: 1. Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin, güzelce karıştırın. 2. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. 3. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacaktır. 4. Ardından buzdolabında en az 2 saat bekletin. 5. Sıvı kremayı yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz. 2. Pastacı Kreması Tarifi: Malzemeler: 1 litre (yaklaşık 5 su bardağı) süt, 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta, 1 paket sıvı krema, 150 gram tereyağı, 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker, 2 paket vanilya. Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alın, yumurta iyice köpürene kadar bir mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın. 2. Sütü süzerek ekleyin ve bu sırada çırpmaya devam edin. 3. Vanilyayı da ilave edin. 4. Karışımı bir tencereye alın, karışım kaynamaya başlayana kadar ara ara çırparak ısıtın. 5. Bu sırada unu başka bir tencerede kokusu çıkana kadar kavurun. 6. Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş kaynattığınız sütü ekleyin ve iyice çırpın. 7. Tamamen karışıp kıvamı koyulaşan kremanın altını kapatıp soğuması için ocaktan alın. 8. Üzerini streç filmle kapatın ve küçük delikler açın, yavaş yavaş soğuması için bir kenarda bekletin. 9. Krema iyice soğuduktan sonra, 1 paket sıvı kremayı içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın. 10. Kremayı buzdolabında saklayın.