Elmalı Şarlot Tarifi: Malzemeler: 5 adet elma; 4 adet yumurta; 200 gr şeker (1 su bardağı); 1 paket vanilya; 2 çay kaşığı kabartma tozu; 150 gr un (1 su bardağından 1 kaşık fazla); pudra şekeri (üzeri için); yarım su bardağı kırılmış ceviz; 1 tatlı kaşığı tarçın. Yapılışı: 1. Elmaları soyarak minik minik doğrayın. 2. Kırılmış cevizleri ve tarçını elmaların üzerine serpin. 3. Derince bir kaba yumurtaları kırarak şeker ile birlikte iyice çırpın. 4. Karışımın kabarıp köpük köpük olmasını sağlayın. 5. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. 6. Tereyağı ile yağladığınız tepsinin tabanına elma dilimlerini yayın. 7. Kek hamurunu elmaların üzerine dökün ve üzerini düzeltin. 8. 160 derece ısıtılmış fırında içini çekinceye kadar pişirin. 9. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Püf Noktaları: Tatlı elma kullanın. Elmaları ince dilimleyin. Kek kalıbının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Fırının kapağını kek içini çekene kadar açmayın.