Buradasın
Elmalı rulo hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elmalı rulo hamuru yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izlemek gerekmektedir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt 1
- 1 su bardağı zeytinyağı 1
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 1
- 2 adet yumurta 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- Aldığı kadar un 1
- İç malzeme için: 1 kg elma, 2 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tarçın, 250 gram iri kıyılmış ceviz içi 1
Yapılışı:
- Elmaları rendeleyip toz şeker ve tarçınla pişirin, cevizi ekleyin 12.
- Hamur için süt, zeytinyağı, margarin, yumurtaları ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun 12.
- Hazırladığınız hamuru 4 parçaya bölün 1.
- Her bezeyi merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın ve bıçakla 8 üçgen kesin 1.
- Üçgenlerin bir köşesine hazırladığınız harcı koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın 1.
- 150 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin 1.
- Pudra şekeri serperek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: