Elmalı rulo hamuru yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izlemek gerekmektedir: Malzemeler: - 1 su bardağı süt - 1 su bardağı zeytinyağı - 1 paket margarin (oda sıcaklığında) - 2 adet yumurta - 1 paket kabartma tozu - Aldığı kadar un - İç malzeme için: 1 kg elma, 2 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tarçın, 250 gram iri kıyılmış ceviz içi Yapılışı: 1. Elmaları rendeleyip toz şeker ve tarçınla pişirin, cevizi ekleyin. 2. Hamur için süt, zeytinyağı, margarin, yumurtaları ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun. 3. Hazırladığınız hamuru 4 parçaya bölün. 4. Her bezeyi merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın ve bıçakla 8 üçgen kesin. 5. Üçgenlerin bir köşesine hazırladığınız harcı koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. 6. 150 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. 7. Pudra şekeri serperek servis yapın.