Tepside elmalı kurabiye yapımı için gerekli malzemeler: 6-8 kişilik: 2 su bardağı un; 3 çorba kaşığı erimiş tereyağı; Yarım su bardağı ayçiçek yağı; 1 su bardağı çekilmiş çiğ badem içi; 1 çay kaşığı toz tarçın; 1 su bardağı pudra şekeri; 1 adet yumurta; 1 paket kabartma tozu; 1 adet rendelenmiş elma; 1 çimdik tuz. Yapılışı: 1. Derin bir kaba 2 su bardağı elenmiş un koyun. 2. Ortasına 1 adet yumurta kırıp, 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 adet elma rendesi, 1 çay kaşığı tarçın, 1 su bardağı iri çekilmiş çiğ badem, 1 paket kabartma tozu ve 1 çimdik tuz ekleyip yoğurun. 3. Oldukça koyu kıvamlı bir hamur elde edin. 4. 2626 cm lik fırın kabını yağlayın. 5. Hamuru kaba koyup elinizle düzeltin. 6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat kadar pişirin. 7. Elmalı tepsi kurabiyesi piştikten sonra fırından çıkarıp soğutun. 8. Soğuduktan sonra kare dilimler kesip üzerine pudra şekeri serpip servis edin.