Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tepside elmalı kurabiye yapmak için gerekli malzemeler:
- 125 g tereyağı (oda sıcaklığında) 12;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 2;
- 10 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 1 yumurta 2;
- yarım paket kabartma tozu 2;
- 1 paket vanilya 2;
- 3 su bardağı un 2;
- 4 büyük boy elma 12;
- 3 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
- yarım tatlı kaşığı tarçın 2;
- yarım su bardağı dövülmüş ceviz 2.
Yapılışı:
- Derin bir kaba tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, toz şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin 2.
- Azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 2.
- Hamurun üçte birini ayırıp streç filme sarın ve derin dondurucuda 20-25 dakika bekletin 2.
- Elmaları rendeleyin, bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve tereyağını ekleyin 2.
- Ara ara karıştırarak elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin 2.
- Suyunu çeken elmaların üzerine tarçın ve cevizi koyup karıştırın ve ocaktan alın 2.
- Borcamın tabanını ve kenarlarını iyice yağlayın 2.
- Hamuru borcamın içine alıp tabana eşit bir şekilde yayın ve üzerine çatal ile delikler açın 2.
- Hazırladığınız elmalı harcı hamurun üzerine döküp yayın 2.
- Derin dondurucudan çıkardığınız hamuru rendeleyerek harcın üzerine serpin 2.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin 2.
Pişirme sonrası:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: