Buradasın
Bayatlamayan kıyır kıyır elmalı kurabiye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bayatlamayan kıyır kıyır elmalı kurabiye yapmak için gerekli malzemeler:
- İç harcı için: 4 adet kırmızı tatlı elma, 4 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz 2.
- Hamur için: 3 su bardağı un, 125 gr tereyağı, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı mısır nişastası, şekerli vanilin, kabartma tozu 2.
Yapılışı:
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, tavaya alıp üzerine şeker koyun ve elmalar suyunu çekince tarçın ve cevizi ekleyin, karıştırın 2.
- Yumuşamış tereyağı ve unu bir kaba alın, parmak uçlarınızla ufalayalım 2.
- Tüm malzemeleri ekleyip yoğurun, kıvam cıvık olursa kontrollü şekilde un ekleyin 2.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında açın, dilediğiniz gibi kesip içlerine bir tatlı kaşığı harçtan koyun ve istediğiniz şekli verin 2.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin, soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpin 2.
Tereyağı yerine margarin kullanılabilir, ancak margarinin verdiği lezzet ve kıyırlık tereyağına göre daha az olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: