Buradasın
Bayatlamayan kıyır kıyır elmalı kurabiye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bayatlamayan kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 250 gram margarin veya tereyağı 14
- 1 çay bardağı sıvı yağ 14
- 1 çay bardağı yoğurt 14
- 1 su bardağı pudra şekeri 14
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek) 1
- 1 paket kabartma tozu 14
- 1 paket vanilin 14
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı) 1
- 2 adet orta boy elma (rendelenmiş) 1
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1
- Yarım su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı olarak) 1
Hazırlanışı:
- Derin bir kapta margarin veya tereyağını yoğurt, sıvı yağ ve pudra şekeri ile iyice karıştırın 1.
- Ardından yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin 1.
- Kabartma tozu ve vanilini ekledikten sonra un eklemeye başlayın 1. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin 1.
- Hamur hazır olduktan sonra, rendelenmiş elmalarla tarçını ve ceviz içini bir kapta karıştırın 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın ve ortasına elmalı harçtan koyun 1. Hamuru kapatıp yuvarlayın 1.
- Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin 1. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin 1. Kurabiyelerin altın rengi alması yeterlidir 1.
Kurabiyeleri hava geçirmeyen bir kapta sakladığınızda daha uzun süre taze kalacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: