Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elma püresi ile tatlandırılan kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet orta boy elma 1;
- 1 adet çubuk tarçın 1;
- 2 adet karanfil 1;
- 4 adet yumurta 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- Bir tutam tuz 1;
- 1/2 su bardağı fındık yağı (zeytinyağı da olur) 1;
- 1/2 su bardağı su 1;
- 2 su bardağı un 1;
- 1 paket çikolatalı puding (kakaolu veya bitter çikolatalı da olur) 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 4-5 yemek kaşığı elma püresi 1;
- 1 çay bardağı file badem 1.
Yapılışı:
- Elmaların kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin ve tencereye aktarın 1.
- Üzerini geçmeyecek ama örtecek kadar su ilave edin, tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini de ekleyip haşlamaya bırakın 1.
- Elmalar suyunu çekince birkaç taşım daha pişirin ve ocaktan alın 1.
- Blender yardımı ile çırpıp tekrar tencereye alın 1.
- 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın 1.
- Yumurtaları, tuzu ve şekeri mikser yardımı ile köpük köpük olana dek 5 dakika boyunca çırpın 1.
- Yağı, suyu, elma püresini, unu, toz halindeki pudingi, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin 1.
- Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın 1.
- Yağlanmış kek veya pasta kalıbına dökün 1.
- Üzerine file badem serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin 1.
Elma püreli kekin üzerini toz şeker ile karamelize edilmiş elma dilimleriyle süsleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: