Buradasın
Elma püresi ile tatlandırılan kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elma püresi ile tatlandırılan kek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 yumurta 15
- 1,5 su bardağı toz şeker 15
- 2 su bardağı un 15
- 1 çay bardağı erimiş margarin 1
- 1,5 su bardağı elma püresi 15
- 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm 1
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık 1
- 1 çorba kaşığı kakao 1
- 1,5 çay kaşığı tarçın 1
- Yarım çay kaşığı dövülmüş karanfil 1
- Yarım çay kaşığı tuz 1
- 1 paket kabartma tozu 4
Hazırlanışı:
- Bir kaba un, kakao, tuz, tarçın, karanfil ve kabartma tozunu koyup karıştırın 1. Üzerine çekilmiş fındığı ve üzümü koyun 1.
- Bir kasede yağla şekeri karıştırın 1. Üzerine yumurtaları birer birer ekleyin 1. Elma püresini de karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin 1.
- Un karışımını da ekleyip çırpmaya devam edin 1.
- Karışımı yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin 1.
- 40 dakikanın sonunda kekin ortasına kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir 1.
- Soğuyunca kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: