• Buradasın

    Elmalı kekin sosu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown apple cake sits on a rustic wooden table, drizzled with glossy caramel sauce and topped with thinly sliced fresh apples, while a mixing bowl with remnants of batter and a whisk rest nearby.
    Soslu elmalı kek sosu için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı yoğurt 134;
    • 1 su bardağı sıvı yağ 134;
    • 1 su bardağı şeker 134;
    • 1 paket vanilin 134.
    Yapılışı:
    1. Yoğurt, sıvı yağ ve şekeri bir kapta çırparak krema kıvamına getirin 135.
    2. Karışımdan 1 su bardağı kadarını sos olarak kullanmak üzere ayırın 135.
    3. Kalan karışıma yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin 135.
    4. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve koyu kıvamlı bir karışım elde edene kadar karıştırın 135.
    Sos, kek piştikten sonra üzerine dökülür 135.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Elmalı keke hangi baharat yakışır?

    Elmalı keke tarçın yakışır. Ayrıca, Hayfene'nin Pumpkin Spice baharatı ile hazırlanan elmalı kek tariflerinde bu baharat da kullanılmaktadır.

    Elma püresi ile tatlandırılan kek nasıl yapılır?

    Elma püresi ile tatlandırılan kek yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet orta boy elma; 1 adet çubuk tarçın; 2 adet karanfil; 4 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; Bir tutam tuz; 1/2 su bardağı fındık yağı (zeytinyağı da olur); 1/2 su bardağı su; 2 su bardağı un; 1 paket çikolatalı puding (kakaolu veya bitter çikolatalı da olur); 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 4-5 yemek kaşığı elma püresi; 1 çay bardağı file badem. Yapılışı: 1. Elmaların kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin ve tencereye aktarın. 2. Üzerini geçmeyecek ama örtecek kadar su ilave edin, tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini de ekleyip haşlamaya bırakın. 3. Elmalar suyunu çekince birkaç taşım daha pişirin ve ocaktan alın. 4. Blender yardımı ile çırpıp tekrar tencereye alın. 5. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 6. Yumurtaları, tuzu ve şekeri mikser yardımı ile köpük köpük olana dek 5 dakika boyunca çırpın. 7. Yağı, suyu, elma püresini, unu, toz halindeki pudingi, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. 8. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. 9. Yağlanmış kek veya pasta kalıbına dökün. 10. Üzerine file badem serpin. 11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Elma püreli kekin üzerini toz şeker ile karamelize edilmiş elma dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

    Nefis yemek tarifleri elmalı kek nasıl yapılır?

    Nefis Yemek Tarifleri'ne göre elmalı kek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; yarım su bardağı süt; yarım su bardağı yağ; 1 su bardağı şeker; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2 adet elma; 2 su bardağı un. Yapılışı: 1. 2 yumurta ile şeker 5 dakika çırpılır. 2. Elma hariç diğer malzemeler eklenip 1 dakika daha çırpılır. 3. Hamur kelepçeli kek kalıbına konur, üzerine soyulup dilimlenen elmalar dizilir. 4. Üzerine tarçın ve şeker serpilir. 5. 175 derecede 45-50 dakika pişirilir. Kek malzemelerinin oda sıcaklığında bekletilmiş olması önerilir. Tarifin tamamına "nefisyemektarifleri.com" sitesinden ulaşılabilir.

    Elmalı kek yaparken elmalar nasıl doğranır?

    Elmalı kek yaparken elmalar küp küp doğranır. Doğrama aşamaları: 1. Elmaların kabukları soyulur. 2. Elmalar kaseye alınarak küp küp doğranır. 3. Doğranan elmaların üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu gezdirilir ve karıştırılır. 4. Ardından 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edilerek tekrar harmanlanır.

    Soslu elmalı keke hangi sos yakışır?

    Soslu elmalı kekin üzerine kendinden sos olarak, yoğurt, sıvı yağ ve şekerle hazırlanan bir karışım kullanılabilir. Tarçınlı sos için, 2-3 yemek kaşığı tarçın ve 2-3 yemek kaşığı şekeri karıştırıp, kekin üzerine serpebilirsiniz. Damla çikolatalı sos için, kek pişip fırından çıktıktan sonra, sıcakken 1 su bardağı damla çikolata ekleyip, 1 saat dinlendirebilirsiniz. Sos seçimini kişisel zevklere göre belirlemek mümkündür.

    Elmalı keke neden sos dökülür?

    Elmalı kekin üzerine sos dökülmesinin birkaç nedeni vardır: Lezzet ve aroma katmak. Görünümü güzelleştirmek. Islaklık sağlamak. Soslu elmalı kek tariflerinde genellikle kek piştikten sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sos dökülür.

    Elmalı kek malzemeleri nelerdir?

    Elmalı kek malzemeleri: Hamur için: 3 yumurta; 1 su bardağı toz şeker; yarım çay bardağı süt; 3 su bardağı un; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu. Üzeri için: 2 elma; 1 tatlı kaşığı tarçın. Alternatif malzemeler: 250 ml yoğurt; 250 ml sıvı yağ; 4 elma; 2 yemek kaşığı limon suyu; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 yemek kaşığı hindistan cevizi; 1 su bardağı ceviz içi.