Elma püresi ile tatlandırılan kek yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet orta boy elma; 1 adet çubuk tarçın; 2 adet karanfil; 4 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; Bir tutam tuz; 1/2 su bardağı fındık yağı (zeytinyağı da olur); 1/2 su bardağı su; 2 su bardağı un; 1 paket çikolatalı puding (kakaolu veya bitter çikolatalı da olur); 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 4-5 yemek kaşığı elma püresi; 1 çay bardağı file badem. Yapılışı: 1. Elmaların kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin ve tencereye aktarın. 2. Üzerini geçmeyecek ama örtecek kadar su ilave edin, tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini de ekleyip haşlamaya bırakın. 3. Elmalar suyunu çekince birkaç taşım daha pişirin ve ocaktan alın. 4. Blender yardımı ile çırpıp tekrar tencereye alın. 5. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 6. Yumurtaları, tuzu ve şekeri mikser yardımı ile köpük köpük olana dek 5 dakika boyunca çırpın. 7. Yağı, suyu, elma püresini, unu, toz halindeki pudingi, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. 8. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. 9. Yağlanmış kek veya pasta kalıbına dökün. 10. Üzerine file badem serpin. 11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Elma püreli kekin üzerini toz şeker ile karamelize edilmiş elma dilimleriyle süsleyebilirsiniz.