Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekşi mayalı tost ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 90 gr taze ekşi maya (2 defa eşit beslenmiş) 1;
- 200 gr beyaz un 1;
- 150 gr sarı sert buğday unu 1;
- 50 gr irmik unu 1;
- 1 yumurta 1;
- 25 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 1;
- 130 ml süt 1;
- 130 ml su 1;
- 10 gr şeker 1;
- 7 gr tuz 1.
Yapılışı:
- Mayanızı 8 saat önceden beslemeye başlayın 1.
- Tüm malzemeleri 7-8 dakika yoğurun, üzerini streç filmle kapatın 1.
- 1 saat sonra ayırdığınız tuz ve suyu ekleyip 5 dakika daha yoğurun 1.
- 30 dakika aralıklarla 4 kez katlama yapın 1.
- Hamurun mayalanması için 1,5 saat bekletin 1.
- Mayalanan hamuru şekillendirip yağlı kağıt serili baton kalıba alın 1.
- Kalıbında 1 saat mayalandırdıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 1 gün bekletin 1.
- Pişirmeden 1-2 saat önce buzdolabından çıkarıp oda ısısına gelmesini bekleyin 1.
- Fırını 210 dereceye ısıtın ve içine bir kase su koyun 1.
- Ekmeği gözlemleyerek pişirin, pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterir 1.
Ekşi mayalı tost ekmeği tarifi ve yapımıyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşabilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: