• Buradasın

    Ekşi mayalı tost ekmeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ekşi mayalı tost ekmeği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:

    Malzemeler:

    • 2 dilim ekşi mayalı ekmek 13
    • 2-3 dilim sepet veya mihaliç peyniri 3
    • 1-2 adet kıl biber 3
    • Zeytin ezmesi 3
    • Salça 3
    • Tereyağı 3

    Hazırlanışı:

    1. Ekmekleri önden hafifçe ısıtın 3.
    2. Ekmeğin bir tanesine salça, diğerine zeytin ezmesi sürün 3.
    3. Peyniri ve ince doğranmış biberleri ekleyin 3.
    4. Ekmeklerin her iki tarafını da yağlayıp iyice kızartın 3.

    Alternatif olarak, ekşi mayalı tost ekmeği tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

    1. Hamur Hazırlığı: 40 gr O-tentic, 10 gr Talento Alpaga, 1000 gr buğday unu, 15 gr tuz, 20 gr şeker ve 20 gr margarini karıştırarak hamuru oluşturun 2.
    2. Yoğurma: Hamuru 4 dakika yavaş devirde, ardından 12 dakika hızlı devirde yoğurun 2.
    3. Ön Dinlendirme: Hamuru oda sıcaklığında 25 dakika dinlendirin 2.
    4. Kesme ve Fermantasyon: Hamuru 550 gr kesip yuvarlayın, ardından tost kalıbında 140 dakika %80 bağıl nemde fermente edin 2.
    5. Pişirme: Taş tabanlı fırında, buhar vererek üst 240 °C, alt 240 °C sıcaklıkta 30 dakika pişirin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Daha fazla bilgi al

    Yanıtı değerlendir