Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekşi mayalı ekmeğin püf noktaları şunlardır:
- Maya Hazırlığı: Mayayı cam bir kapta hazırlamak, köpüklenmesini ve kabarmasını gözlemlemek için idealdir 12.
- Su Kullanımı: Sadece kaynak suyu veya içme suyu kullanılmalıdır, klorlu su mayayı olumsuz etkiler 12.
- Sıcaklık: Kullanılan suyun sıcak olmaması, parmak yakmayacak kadar ılık olması gerekmektedir 12.
- Kaşık Kullanımı: Sadece tahta kaşık kullanılmalıdır, metal kaşık değdirilmemelidir 12.
- Un Türü: Yerli buğdaydan öğütülmüş veya organik un kullanılmalıdır 12.
- Hava Alma: Ev içinde camları açarak hamurun hava almasını sağlamak önemlidir 1.
- Maya Kabının Örtülmesi: Maya kabının üzerini meyve sineklerinin konmasını önleyecek ama hava aldıracak şekilde tülbentle veya un eleğiyle örtmek gerekir 1.
- Buzdolabında Bekletme: Maya daha uzun sürede olgunlaşacaksa buzdolabında bekletilebilir 1.
- Tuz Ekleme: Mayanın içine bir tutam tuz atmak, ekmeğin lezzetini artırır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: