Ekşi maya en kolay şekilde şu yöntemlerle yapılabilir:
- Un ve Su Yöntemi: Bir bardak un ve yarım bardak suyu karıştırıp koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın 1. Karışımı sterilize edilmiş bir kavanoza aktarın ve kapağını kapatın 1. Kavanozu her gün birkaç kez karıştırarak, yaklaşık 5 gün boyunca bekletin 1.
- Yoğurt ve Un Yöntemi: Bir bardak yoğurt ve bir bardak unu karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın 1. Karışımı sterilize edilmiş bir kavanoza aktarın ve kapağını kapatın 1. Kavanozu her gün birkaç kez karıştırarak, yaklaşık 3-4 gün boyunca bekletin 1.
- Elma Suyu ve Un Yöntemi: Yarım bardak elma suyu ve yarım bardak unu karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın 1. Karışımı sterilize edilmiş bir kavanoza aktarın ve kapağını kapatın 1. Kavanozu her gün birkaç kez karıştırarak, yaklaşık 3-4 gün boyunca bekletin 1.
Ekşi mayanızı kullanmadan önce, ekşi mayayı beslemek için ekstra un ve su eklemelisiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: