Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekşi jelibonun içinde genellikle glikoz şurubu, jelatin, nişasta, asitler, renklendiriciler ve aroma maddeleri bulunur 234.
- Glikoz şurubu: Tatlılık sağlar ve gıda endüstrisinde çeşitli avantajlar sunar 2.
- Jelatin: Hayvansal kaynaklı bir protein olup, jelibonlara elastik yapı kazandırır 24.
- Nişasta: Jelibonun daha yoğun ve elastik hale gelmesine yardımcı olur 3.
- Asitler: Tadı dengelemek ve ferahlık katmak için kullanılır 3.
- Renklendiriciler: Çekici görünüm sağlar 3.
- Aroma maddeleri: Sentetik veya doğal lezzet verir 34.
Ekşi jelibonlar, ayrıca invert şeker şurubu ve keçiboynuzu ekstraktı gibi bileşenler de içerebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: