Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
240 derecede ekmek pişirmek için, taş tabanlı fırında ve buharlı ortamda pişirme yapılmalıdır 2. Ekmek, kabuğu tok bir ses çıkarana kadar yaklaşık 40-45 dakika boyunca pişirilmelidir 2.
Malzemeler:
Hazırlık:
- Unu ve tuzu karıştırın 4.
- Ilık su ve mayayı ekleyip 10 dakika bekletin 4.
- Hamuru yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın 4.
Pişirme:
- Mayalanan hamuru tezgaha alın ve 2 eşit parçaya bölün 4.
- Elinizle şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin 4.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp 15-20 dakika bekleyin 4.
- Fırını 230 dereceye ısıtın 4.
- Bekleyen hamurların üzerine yoğurt sürün ve bir ucundan diğer ucuna çizik atın 4.
- Fırının tabanına bir kap su koyun 4.
- Tepsiyi fırına sürün ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin 4.
Her fırının farklı özellikleri olabileceğinden, pişirme sırasında tarife uygun sıcaklık ve süreyi takip etmek önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: