Buradasın
Ekmek kadayifinin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek kadayıfının püf noktaları şunlardır:
- Şerbetin Kıvamı: Şerbetin ne çok koyu ne de çok sıvı olması gerekir 12. Kıvamını tutturmak için şeker ve su oranına dikkat edilmelidir 1.
- Şerbetin Sıcaklığı: Şerbeti sıcak, tatlıyı ise ılık dökmek, tatlının şerbeti güzelce çekmesini sağlar 2.
- Kaymak Kullanımı: Taze ve kaliteli kaymak, tatlının lezzetini artırır 15.
- Dinlendirme Süresi: Tatlının şerbeti iyice çekmesi için yeterince beklemek ve en az 2 saat buzdolabında bekletmek önemlidir 14.
- Hamurun Hazırlanması: Hamuru yoğururken iyice karıştırmak ve pürüzsüz olana kadar yoğurmak gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: