Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek kadayıfı yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 adet hazır ekmek kadayıfı 12;
- 3,5 kg toz şeker 1;
- 3 lt su 1;
- Yarım limon suyu 1;
- Yeterli miktarda kaymak 1.
Yapılışı:
- Ön hazırlık olarak şeker, limon suyu ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır 1.
- Diğer tarafta, ekmek kadayıfı, pişirme tepsisinin içinde 10-15 dakika ılık su ile ıslatılır ve kabarması sağlanır 1.
- Suyu süzülen ekmek kadayıfı ocağa konur 1.
- Üzerine, hazırlanan sıcak şerbet dökülür 1.
- Pişirme işlemi devam ederken, kadayıf ile tepsinin kenarı arasında biriken şerbet, kepçe yardımı ile kadayıfın üzerinde gezdirilir 1. Bu işlem, kadayıf şerbetin tamamını çekinceye kadar devam eder 1.
- Ekmek kadayıfı ters çevrilerek, pişirildiği tepsiden daha küçük bir tepsiye alınır 1.
- Soğumaya bırakılır 1.
- Soğuyunca üzerine kaymak konularak servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: