• Buradasın

    Ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ekmek kadayıfı yapımı için gerekli malzemeler:
    • 1 adet hazır ekmek kadayıfı 12;
    • 3,5 kg toz şeker 1;
    • 3 lt su 1;
    • Yarım limon suyu 1;
    • Yeterli miktarda kaymak 1.
    Yapılışı:
    1. Ön hazırlık olarak şeker, limon suyu ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır 1.
    2. Diğer tarafta, ekmek kadayıfı, pişirme tepsisinin içinde 10-15 dakika ılık su ile ıslatılır ve kabarması sağlanır 1.
    3. Suyu süzülen ekmek kadayıfı ocağa konur 1.
    4. Üzerine, hazırlanan sıcak şerbet dökülür 1.
    5. Pişirme işlemi devam ederken, kadayıf ile tepsinin kenarı arasında biriken şerbet, kepçe yardımı ile kadayıfın üzerinde gezdirilir 1. Bu işlem, kadayıf şerbetin tamamını çekinceye kadar devam eder 1.
    6. Ekmek kadayıfı ters çevrilerek, pişirildiği tepsiden daha küçük bir tepsiye alınır 1.
    7. Soğumaya bırakılır 1.
    8. Soğuyunca üzerine kaymak konularak servis yapılır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekmek kadayıfının yanına ne yenir?

    Ekmek kadayıfının yanına kaymak veya dondurma çok yakışır. Diğer sunum önerileri arasında mevsim meyveleri ile süsleme veya eritilmiş çikolata gezdirme yer alır.

    Ekmek kadayifi şerbeti nasıl yapılır?

    Ekmek kadayıfı şerbeti yapmak için gerekli malzemeler: 8 su bardağı toz şeker; 10 su bardağı su; 1 su bardağı sıcak su; 3 damla limon suyu. Yapılışı: 1. Bir tencereye şekeri alıp kısık ateşte ara ara karıştırarak karamelize olmasını sağlayın. 2. Üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. En son limon suyunu ekleyip, 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 4. Ekmek kadayıfını 1 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurun. 5. Hazırladığınız şerbeti ekmek kadayıfının üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar kısık ateşte kaynatın. 6. Ekmek kadayıfını dikkatli bir şekilde servis tabağına alın ve soğuyunca, üzerine kaymak ekleyip servis yapın.

    Ekmek Kadayıfının püf noktası nedir?

    Ekmek kadayıfının püf noktaları şunlardır: 1. Kadayıfın Kalitesi: Taze ve has undan yapılmış, içinde hamur kalıntıları olmayan, ince ve her tarafı eşit kalınlıkta kadayıf kullanılmalıdır. 2. Şerbetin Kıvamı: Şerbet, ne çok koyu ne de çok sıvı olmalıdır. 3. Şerbetin Sıcaklığı: Şerbeti dökerken sıcak olmasına özen gösterilmelidir. 4. Dinlendirme Süresi: Şerbetin kadayıfa iyice çekmesi için yeterince beklemek önemlidir. 5. Kaymak Kullanımı: Taze ve kaliteli kaymak, tatlının lezzetini artırır.

    Ekmek kadayıfı malzemeleri nelerdir?

    Ekmek kadayıfı malzemeleri şunlardır: 1. Kadayıf: 500 gram kadayıf. 2. Tereyağı: 250 gram tereyağı. 3. Süt: 4 su bardağı süt. 4. Şeker: 1 su bardağı toz şeker. 5. Vanilin: 1 paket vanilin. 6. Kabartma tozu: 1 paket kabartma tozu. 7. Ceviz içi (isteğe bağlı): 1 su bardağı. Şerbet için: 1. Su: 3 su bardağı. 2. Şeker: 3 su bardağı. Ayrıca, servis aşamasında kaymak da kullanılabilir.

    Ekmek Kadayıfının içine ne konur?

    Ekmek kadayıfının içine kaymak veya dondurma konulur.

    En güzel ekmek kadayıfı hangi ekmekle yapılır?

    En güzel ekmek kadayıfı, hazır ekmek kadayıfı ile yapılır.

    Kadayıfın püf noktası nedir?

    Kadayıfın püf noktaları şunlardır: 1. Şerbetin Soğuk Olması: Kadayıf dolması yaparken şerbetin soğuk, tatlıların ise sıcak olması gerekir. 2. Taze Kadayıf Kullanımı: Kadayıfın taze olması, çıtırlığını artırır. 3. Kadayıfın Didiklenmesi: Kadayıf, tezgah üzerinde didiklenerek açılmalıdır. 4. Yumurtaya Bulama: Kadayıf, yumurtaya bulanır ancak yumurta kokusunu azaltmak için yumurtalar iyice çırpılmalıdır. 5. Kızgın Yağda Pişirme: Kadayıf, kızgın yağda pişirilmeli ve altın sarısı rengine döndüğünde çıkarılmalıdır.