Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vişne soslu ekmek kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket ekmek kadayıfı 2;
- 3 su bardağı şeker 2;
- 4 su bardağı su 2;
- yarım limonun suyu 2;
- vişneli sos için: 1 paket donmuş vişne, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı badem tozu, 1 çay kaşığı nişasta 2.
Yapılışı:
- 3 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu bir taşım kaynatın, içine limon suyunu ekleyip kısık ateşte şerbet kıvamı alana kadar kaynatın 2.
- Hazır ekmek kadayıfını 6 kişilik kesip, şerbetini vererek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin 2.
- Vişneleri şekerle kısık ateşte sulanana kadar pişirin, içine badem tozunu ekleyin 2. 1 tatlı kaşığı suyla açtığınız nişastayı da ekleyip koyu bir sos elde edene kadar pişirin 2.
- Ekmek kadayıfının arasına ince dilimlediğiniz Carte d’Or Classic Vişneli yerleştirip, etrafını vişne sosuyla süsleyin 2.
Alternatif olarak, vişneli ekmek kadayıfı tarifi için şu malzemeler kullanılabilir:
- 12 dilim bayat ekmek 3;
- 500 gram vişne 3;
- 2 su bardağı soğuk su 3;
- 3,5 su bardağı şeker 3;
- sosu için: 180 gram labne, yarım su bardağı pudra şekeri 3.
Yapılışı:
- Bayat ekmekleri kare şekline getirin, kenarları kesin ve bayat değilse 150 derece fırında hafif kurutun 3.
- Vişneyi tencereye koyun, 2 su bardağı su ve şeker ekleyin ve pişirin 3.
- Ekmeklerin üzerine sıcak vişne ve suyu dökün, dolaba soğumaya bırakın 3.
- Soğuyan malzemelerin üzerine krem peynir ve pudra şekeri karışımını ilave edin ve servis edin 3.
Ayrıca, Raika Restaurant'tan vişneli, kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi de şu şekilde yapılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: