Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek hamurundan börek sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet ekmek hamuru 1
- 1 adet yumurta 1
- 1/2 su bardağı yoğurt 1
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 çay bardağı krema 1
- 1/2 su bardağı süt 1
- Tuz 1
Yapım Aşamaları:
- Hazır ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın 1.
- Hafif unlanmış tezgahta bezeleri yuvarlayarak şeritler elde edin 1.
- Şerit hamurları üç parmak eninde kesin 1.
- Yağlanmış tepsiye biraz aralık bırakarak dizin ve üzerini kapatıp oda sıcaklığında 45 dakika bekletin 1.
- Diğer tarafta sos malzemelerini bir kasede çırpın 1.
- Hazırladığınız kremalı sosu hamurların üzerine dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın rengini alıncaya kadar pişirin 1.
- Sıcak ya da ılık olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: