Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ege Bölgesi'nde bulunan bazı zeytin çeşitleri:
- Ayvalık 2. Yağlık ve çizme sofralık olarak değerlendirilir 2.
- İzmir Yağlık (Yerli Yağlık) 2. Yağlık olarak değerlendirilir, yağ kalitesi iyidir 2.
- Memecik 2. Sofralık ve yağlık olarak değerlendirilir, kalite yönünden İzmir Yağlık'tan sonra gelir 2.
- Uslu 2.
- Gemlik 2. Son yıllarda bölgede yaygınlaşmaya başlamıştır 2.
Ege Bölgesi'nde bulunan diğer bazı ürün çeşitleri:
- Üzüm 4. Şarap ve pekmez yapımında kullanılır 4.
- İncir 4. Türkiye'deki incir ağaçlarının yaklaşık %81'i Ege Bölgesi'ndedir 4.
- Tütün, pamuk, susam, keten, şekerpancarı 4. Sanayi bitkileri arasında yer alır 4.
- Domates, fasulye, soğan, patates, nohut, kavun, karpuz 4. Bölgede yaş ve kuru sebze üretimi yapılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: