Buradasın
Aydın'ın yöresel yemekleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aydın'ın yöresel yemeklerinden bazıları şunlardır:
- Çine köftesi 125. Aydın'ın Çine ilçesine özgü, az ekmek ve bol yağlı bir kıyma ile yapılan bir köfte türüdür 15.
- Keşkek 135. Buğday ve tavuk veya kuzu etiyle yapılan, üzerine tereyağı ve kırmızı biberli sos dökülen bir yemektir 15.
- Yuvarlama 135. Sarımsak, arpacık soğan, nohut ve et içeren, yapımı zahmetli bir yemektir 5.
- Kırlı kızartma 14. Patlıcan, yeşil sivri biber, soğan ve sarımsakla yapılan, zeytinyağı ile hazırlanan bir sebze yemeğidir 14.
- Tahinli pide 14. Tahinle yapılan, isteğe göre fındık ve ceviz de eklenebilen bir pide çeşididir 1.
- Bolama (lok lok pilavı) 15. Et, nohut, pirinç veya bulgur, soğan ve baharatlarla hazırlanan bir yemektir 5.
- Paşa böreği 235. El açması yufkaların et suyuyla ıslatılıp dana kıymasıyla doldurulduğu, yoğurt ve kıymalarla servis edilen bir börek türüdür 45.
- Cevizli incir dolması 2. Aydın ve çevresinde yetişen incirlerin cevizle doldurulduğu bir lezzettir 2.
- Arapsaçı yemeği 2. Yöre halkı tarafından genellikle yumurta ile tüketilen bir yemektir 2.
- Acılı güveç 2. Dana eti, kırmızı biber, yeşil biber, domates, soğan, sarımsak ve acı biberle hazırlanan oldukça acılı bir yemektir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: