Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz ekmek yapmanın en güzel yolu için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: ½ litre süt, 1 bardak ılık su, 2 yumurta, 1 paket Dr. Oetker Kabartma Tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 500 gr glutensiz un 1.
- Hazırlık: Süt, tuz, yumurta, şeker, sıvı yağ ve kabartma tozunu mikserle iyice çırpın 1.
- Un Ekleme: Yavaş yavaş glutensiz unu ekleyerek mayonez kıvamına gelinceye kadar karıştırın 1. Pütür kalmamasına dikkat edin 1.
- Pişirme: Yağlanmış dikdörtgen teflon veya plastik kek kalıbına hamuru dökün 1. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin 1. Fırının kapağını hiç açmayın 1.
- Soğutma: Piştikten sonra ekmeğin üzerine temiz bir bez örtün ve soğuyana kadar bekleyin 1. Dilim dilim keserek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: