Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz ekmek yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 2 su bardağı karabuğday unu 3;
- 2 yemek kaşığı mısır unu 3;
- 1 yemek kaşığı dolusu az kavrulmuş keten tohumu 3;
- 1 yemek kaşığı instant maya 3;
- 1 tatlı kaşığı şeker 3;
- 1 tatlı kaşığı silme tuz 3;
- 2 su bardağı ılık su 3.
Glutensiz ekmek yapmak için izlenebilecek adımlar ise şu şekildedir:
- Maya, 1 bardak su ve şeker karıştırılarak bir karışım elde edilir 3.
- Karabuğday unu, mısır unu, karnıyarık otu, tuz eklenip su ekleye ekleye karıştırmaya devam edilir 3.
- Keten tohumu da eklenip kıvama ulaşıldığında dinlenmeye bırakılır 3.
- Yaklaşık 35-40 dakika bekletilir 3.
- Kabaran hamurun havası alınır ve pişirme kağıdı serilmiş kalıba dökülür 3.
- Fırın 200 derece de ısınana kadar mayalanmaya devam edilir 3.
- Fırına mutlaka bir kapta su konur ve ekmek pişirilir 3.
- Üzerine yumurta sürülmez ve kıpkırmızı bir görüntü olmaz 3.
- Fırından çıkarılan ekmek ızgara üzerine çıkarılarak dinlendirilir 3.
Glutensiz ekmek yapmak için farklı tarifler ve malzemeler de kullanılabilir.
Glutensiz ekmek yapımı hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki kaynaklar incelenebilir:
Glutensiz ekmek yaparken bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: