Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutenli ekmeğe alternatif olarak şu seçenekler değerlendirilebilir:
- Glutensiz ekmekler: Pirinç unu, kinoa unu, amarant unu gibi glutensiz unlarla hazırlanan ekmekler 123.
- Sebzeli ekmekler: Kabak, havuç veya karnabahar gibi sebzelerle yapılan ekmekler 2.
- Tam tahıllı ekmekler: Beyaz ekmeklere kıyasla daha yüksek lif içeriğine sahip olup, sindirimi daha uzun süreli enerji sağlar 2.
- Yulaf ezmesi veya quinoa: Kompleks karbonhidrat kaynakları olup, protein ve lif açısından zengindir 2.
Glutensiz ekmek yapımında kullanılan unların, glutensiz mamullere özel hatlarda üretilmiş olup güvenilir bir markanın ürünü olmasına dikkat edilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: