Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır dönerin en iyisinin nasıl anlaşılacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, dönerin kalitesini anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir:
- Etin rengi ve kıvamı 125. Çiğ iken parlak kırmızı, pişmiş halde ise açık kahverengi olmalıdır 2.
- Doğal kokusu 5. Ağır ve baskın baharat kokusu olmamalıdır 2.
- Marine ve katkı maddeleri 12. Soya, bulyon, MSG gibi katkı maddeleri kullanılmamalıdır 2.
- Yaprak açılması 123. Dönerin %100 yaprak etten ve ince açılmış olması gerekir 23.
- Yağ oranı 15. Ne kuru ne de ağır bir yağ oranı olmalıdır 5.
- Pişme şekli 5. İçi sulu, dışı çıtır olmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: