Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır dönerin en iyisini anlamak için şu kriterlere dikkat edilmelidir:
- Et Kalitesi: İyi bir döner, %100 yaprak etten ve ince kesilmiş olmalıdır 12.
- Renk ve Koku: Çiğ halde parlak kırmızı, piştiğinde ise açık kahverengi olmalı ve ağır bir kokusu olmamalıdır 12.
- Marine İşlemi: Et, sadece süt ve meyve kuruları ile marine edilmelidir, katkı maddeleri kullanılmamalıdır 13.
- Pişirme Yöntemi: Meşe odunu ile pişirilmiş döner, daha lezzetli olur 13.
- Üretim ve Taşıma: Dondurulmuş olarak alınacaksa, üreticinin işletme kayıt numarasının olması ve soğuk zincir kırılmadan soğutuculu araçlarla taşınması gerekmektedir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: