Dondurmalı ekmek yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram ekmek kadayıfı; 2 su bardağı su; 1,5 su bardağı toz şeker; 1 paket vanilin; 100 gram yemeklik margarin veya tereyağı; 500 gram dondurma; Süslemek için antep fıstığı veya hindistancevizi (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Şerbetin hazırlanması: Bir tencereye su ve toz şekeri ekleyip kaynamaya bırakın. 2. Ekmek kadayıfının hazırlanması: Ekmek kadayıfını bir tepsiye yerleştirin. 3. Ekmek kadayıfının şerbetlenmesi: Fırından çıkan sıcak ekmek kadayıfının üzerine soğuyan şerbeti dökün. 4. Dondurmanın eklenmesi: Dinlenen kadayıfın üzerine dondurmayı yerleştirin. 5. Süsleme ve servis: Dondurmalı ekmek kadayıfını, üzerine antep fıstığı veya hindistancevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.