Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurma kızartması (dondurma kırması) yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram Maraş dondurması 5
- 2 adet yumurta 5
- 1 su bardağı mısır gevreği 5
- Yarım su bardağı fındık 5
- Yarım su bardağı badem 5
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi 5
- Yarım çay bardağı esmer şeker 5
- 1 çay kaşığı tarçın 5
- Kızartmak için sıvı yağ 5
Yapılışı:
- Dondurmayı yumuşaması için oda sıcaklığında bekletin 5.
- Bu sırada fındık ve bademi incecik dövün veya mutfak robotunda çekin 5. Mısır gevreğini de robottan geçirin 5.
- Dondurma yumuşayınca dondurma kaşığı yardımıyla toplar yapın 5. Bu topları yeniden dondurucuya kaldırıp sertleşmelerini sağlayın 5.
- Mısır gevreği, fındık, badem, Hindistan cevizi, esmer şeker ve tarçını çukur bir kasede karıştırın 5.
- Yumurtalardan birinin sarısını beyazından ayırın 5. Hazırladığınız dondurma toplarını önce yumurta beyazına ardından mısır gevrekli karışıma bulayın 5. Topları yeniden dondurucuya kaldırın ve 30 dakika dinlendirin 5.
- Ardından dondurucudan çıkarıp diğer yumurta beyazıyla aynı işlemi tekrarlayın 5.
- Bu kez topları dondurucuya kaldırmak yerine iyice kızdırdığınız sıvı yağa atıp her tarafını güzelce kızartın 5.
- Dondurma kızartmanız hazır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: