Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Domates ve salça ile iki farklı pilav tarifi verilebilir:
- Sebzeli Bulgur Pilavı: Bu tarifte domates, yeşil biber, kırmızı kapya biber, domates salçası ve biber salçası kullanılır 1. Yapılışı şu şekildedir:
- Salçalı Pirinç Pilavı: Bu tarifte sadece domates salçası kullanılır 2. Yapılışı şu şekildedir:
- Pirinçleri sıcak suda 10 dakika bekletin ve fazla suyunu süzün 2.
- Pilav tenceresine sıvıyağı alın ve üzerine şehriyeleri ekleyin 2.
- Şehriyeler kahverengileşmeye başladığında üzerine salça ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırın 2.
- Pirinç ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun 2.
- Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: