Domates ve salça ile iki farklı pilav tarifi verilebilir: 1. Sebzeli Bulgur Pilavı: Bu tarifte domates, yeşil biber, kırmızı kapya biber, domates salçası ve biber salçası kullanılır. Yapılışı şu şekildedir: - Tereyağı ve zeytinyağını eritip soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. - Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. - Bulguru ilave edip karıştırarak kavurun. - Domates, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. 2. Salçalı Pirinç Pilavı: Bu tarifte sadece domates salçası kullanılır. Yapılışı şu şekildedir: - Pirinçleri sıcak suda 10 dakika bekletin ve fazla suyunu süzün. - Pilav tenceresine sıvıyağı alın ve üzerine şehriyeleri ekleyin. - Şehriyeler kahverengileşmeye başladığında üzerine salça ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırın. - Pirinç ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. - Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.