Yeşil biber, soğan ve domatesli pilav yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 1 adet kuru soğan; 3 adet sivri biber; 2 adet kırmızı kapya biber; 3 diş sarımsak; 2 adet domates; 1 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pulbiber; 2 büyük kase bulgur; 3 kase sıcak su; 1,5 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Soğan, yeşil biber ve kırmızı kapya biberini küçükçe doğrayın ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. 2. Kavrulunca tereyağı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve ekleyin. 4. Domates suyunu çekince bulguru ekleyip tuzunu, baharatlarını atıp karıştırın. 5. Suyunu ilave edip kaynayınca altını kısıp pişirin. 6. Yarım saat demlendirip servis edebilirsiniz. Alternatif olarak, domatesli biberli pirinç pilavı da yapılabilir. Bunun için gerekli malzemeler: 1 su bardağı pilavlık pirinç; 1 adet orta boy domates; 1 adet küçük boy soğan; 1 adet büyük boy yeşil biber; 1 adet orta boy kırmızı kapya biber; 1 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 su bardağı sıcak su; Tuz. Yapılışı: 1. Pirinci tuzlu ılık su içinde 15-20 dakika bekletip suyunu süzün. 2. Tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyip 2 dakika kavurun. 3. Doğranmış domates, yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyip ara ara karıştırarak 5 dakika pişirin. 4. Pirinci ekleyip 2 dakika kavurun, sıcak su ve tuzu ekleyip karıştırın. 5. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav