Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dolma için pirinci kavurmak, tanelerin daha tane tane olmasını sağlar 1. İşte adımlar:
- Yıkama: Pirinci yıkayıp nişastasından arındırın 2.
- Ilık su ile ıslatma: Pirinci ılık suyla 15-20 dakika ıslatın, bu yumuşamasını sağlar 2.
- Kavurma: Bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve ısıtın 3. Doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun 3.
- Pirinç ekleme: Üzerine süzülmüş pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kavurun 23.
- Diğer malzemeler: Domates ve biber salçası, baharatlar ve isteğe bağlı olarak kıyma ekleyerek karıştırın 3.
Bu şekilde kavrulan pirinç, dolmanın içinde diri kalmadan tam kıvamında pişer 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: