Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğal buğday ununun anlaşılmasına yardımcı olabilecek bazı özellikler:
- Renk: Tam buğday unu gibi bazı özel türler, içerdikleri kepek nedeniyle daha koyu bir renge sahip olabilir 25.
- Koku: Unun taze ve hoş bir kokusu olmalıdır 5. Unu kokladığınızda kesinlikle buğday kokusunu almanız ve bunun dışında herhangi bir koku içermemesi gerekir 2.
- Doku: Kaliteli un, ince taneli ve pürüzsüz bir dokuya sahiptir 5.
- Besin değeri: Tam buğday unu, beyaz una göre daha yüksek besin değerine sahiptir 24.
Ayrıca, unun ambalajında üretici bilgilerini kontrol ederek, bilindik ve güvenilir bir üretici tarafından üretilip üretilmediğini anlamak da mümkündür 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: