Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyet için uygun beşamel sos tarifi şu şekilde yapılabilir:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu 12;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı 1;
- 2 su bardağı az yağlı süt 1;
- Tuz, karabiber, rendelenmiş muskat 1.
Hazırlanışı:
- Orta boy bir tencerede zeytinyağı veya hindistancevizi yağını kısık ateşte ısıtın 1.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, topaklanma olmaması için sürekli karıştırın 12.
- Kavrulmuş una azar azar süt ekleyerek tel çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için karıştırın 1.
- Kıvamı göz önünde bulundurarak sütü yavaşça ekleyin 1.
- Sosunuz koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ekleyip tatlandırın 1.
- Kaynamaya başladığında altını kapatın ve beşamel sosunuz hazır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: