Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyette besin grupları şu şekilde değiştirilebilir:
- Süt Grubu: Süt, yoğurt, kefir gibi süt ürünleri 2.
- Et Grubu: Et, balık, tavuk, hindi, yumurta, peynir gibi protein kaynakları 23.
- Sebze Grubu: Bütün sebzeler bu gruba dahildir ve yağsız salata serbest olarak kullanılabilir 2.
- Meyve Grubu: Bütün meyveler bu gruba dahildir 2.
- Kuru Baklagiller Grubu: Kuru fasulye, nohut, barbunya, yeşil mercimek gibi besinler 2.
- Ekmek Grubu: Ekmek, un ve unla hazırlanan yiyecekler, çorbalar, pilav, makarna 2.
- Yağ Grubu: Her türlü bitkisel yağlar, zeytin, kuruyemişler, yağlı tohumlar 2.
Bu değişimler, diyetin dengesini korumak ve sağlıklı beslenme sağlamak için yapılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: