Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır'ın en iyi peyniri olarak değerlendirilebilecek birkaç çeşit öne çıkmaktadır:
- Örgü (orgu) peyniri 12. Koyun ve inek sütü karışımından yapılan, sıcak suda haşlanıp tel tel çekilerek örülen bu peynir, az tuzlu ve lifli bir yapıya sahiptir 2. Kahvaltı ve böreklerde sıkça kullanılır 2.
- Lavaş peyniri 25. Karacadağ'a özgü, koyun sütünden yapılan tel peynir çeşididir 2. Tel haline getirildikten sonra yoğrularak yassı, lavaş benzeri bir şekil alır 2.
- Dil peyniri 2. Koyun veya inek sütünden yapılan, haşlanarak tel tel ayrılabilen, yumuşak ve yağlı bir yapıya sahiptir 2. Kahvaltılarda veya eritilerek sıcak yemeklerde tercih edilir 2.
En iyi peynir tercihi kişisel zevklere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: