Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Darı en güzel şekilde pilav olarak pişirilebilir 1. Bunun için:
- Yıkama: Darıyı bir süzgeçte iyice yıkayın 13.
- Kavurma: 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağını tavaya alıp darıyı ekleyin, altın sarısı olana kadar 3-4 dakika kavurun 1.
- Pişirme: 1 su bardağı darıya 2 su bardağı su veya et/sebze suyu ekleyin, su kaynamaya başladığında tuz ve isteğe bağlı olarak baharat ekleyin 1. Su kaynadıktan sonra ocağı kısın, kapağı kapalı şekilde 15-20 dakika pişirin 1.
- Dinlendirme: Ocağı kapattıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin 1.
Ayrıca, darı salata, un, kahvaltılık tahıl veya çorba olarak da pişirilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: