Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Darı ile buğday arasındaki bazı farklar:
- Görünüm: Darı taneleri yuvarlak veya oval bir şekle sahiptir ve sarı renktedir 12. Buğday taneleri ise altın renginde olup, kepek ile kaplıdır 2.
- Besin Değeri: Darının besin değeri diğer tahıllardan daha azdır 1. Buğday, ekmek ve makarna yapımında kullanılan unun kaynağıdır ve %65-75 oranında karbonhidrat içerir 3.
- Kullanım Alanı: Darı, boza yapımında, ekmek ve hamur işi yapımında kullanılır 15. Buğday ise şekerleme, bulgur, irmik, kuskus gibi ürünlerin yapımında kullanılır 2.
- Gluten İçeriği: Darı, glütensiz bir tahıldır 15. Buğday ise otsu tahıl bitkilerinin bir cinsidir ve gluten içerir 12.
Bu bilgiler, genel özellikleri temel alarak verilmiştir ve her iki tahılın da farklı türleri ve kullanım alanları olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: