Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana gulaş pişirmek için gerekli malzemeler:
- 600 gram dana gulaşlık et 24;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 1 adet yemeklik soğan 4;
- 1 adet yeşil biber 4;
- 5 diş sarımsak 4;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 4;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 4;
- 3 su bardağı su veya kemik suyu 4;
- 1 çay kaşığı toz biber 4;
- 1 çay kaşığı tuz 4;
- yarım çay kaşığı kimyon 4;
- bir tutam biberiye (tercihen) 4;
- yarım çay kaşığı karabiber 4.
Pişirme aşamaları:
- Etlerin mühürlenmesi: Gulaşlık etler karabiber ve tuz ile marine edilip tavada mühürlenir 24.
- Sosun hazırlanması: Doğranmış soğan, biber ve sarımsak tavada rengi dönene kadar pişirilir, salça ve baharatlar eklenir 24.
- Pişirme: Dana gulaşlar tavadaki karışımın içine yerleştirilir, üzerini geçecek kadar su eklenir 24. Gerekirse su miktarı artırılabilir 4.
- Servis: Etler ağızda dağılacak yumuşaklığa gelene kadar pişirilir, isteğe bağlı olarak maydanozla süslenerek servis edilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: