Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana gulaş pişirmek için gerekli malzemeler:
- 600 gram dana eti 1;
- 400 gram kuru soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1’er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber 1;
- 1 adet orta boy patates 1;
- 250 gram lahana 1;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber 1;
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber 1;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1;
- Yarım litre et suyu 1;
- 125 ml. krema 1;
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1.
Pişirme aşamaları:
- Eti yıkayıp kurulayın ve 1.5 cm. büyüklüğünde küp şeklinde kesin 1. Tuz ve karabiberle tatlandırın 1.
- Soğan, sarımsak ve patatesleri soyup aynı şekilde doğrayın 1. Lahanayı ince ince kesin 1.
- Sıvı yağı bir tencerede kızdırın ve soğanları koyup pembeleştirin 1. Etleri katıp kavurun 1.
- Domates salçası ve sarımsağı ilave edin 1. Dolmalık biberleri, patates ve lahanayı da katıp hepsini birlikte harlı ateşte kavurun 1.
- Kavurduğunuz ete baharatı koyup et suyunu katın ve bir taşım kaynatın 1. Ardından kapağı kapalı olarak 50-60 dakika için için pişirin 1.
- Kapağı açıp birkaç dakika kaynattıktan sonra kremayı katın ve maydanozu serpip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: