Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana etinin bazı bölümleri:
- Antrikot: Dananın sırt bölgesinden çıkar, bifteğin birinci kalite halidir 125.
- Bonfile: Hayvanın sırt ve arka kısmında bulunan, yağ barındırmayan bir kas dokusudur 125.
- Kontrfile: Bonfileye göre daha sıkı ve sert bir et parçasıdır 125.
- T-Bone: Bonfile ve kontrfilenin arasında, kemikli bir et parçasıdır 125.
- Pirzola: Dananın sırt kısmından alınır, yağlı ve lezzetli bir et parçasıdır 125.
- Nuar: Hayvanın bacaktan karna doğru olan kısmını içerir, yağsız ve sinirsiz bir ettir 125.
- Kontrnuar: Nuarın alt kısmında yer alır, soslu biftek için uygundur 125.
- Gerdan: Boyun bölgesidir, haşlama ve sote için kullanılır 125.
- Sokum: Oldukça yumuşak bir et parçasıdır 1.
- Tranç: Hayvanın arka ortasının en merkezi kısmından çıkar, salçalı biftek ve sebzeli kuşbaşı olarak pişirilebilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: