Buradasın
En güzel dana şaşlık nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel dana şaşlık pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 800 gram dana bonfile, 5 adet küçük boy kırmızı soğan, 4 dilim domates, 4 adet yeşil biber, 800 ml krema, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 dal taze kekik 1.
- Hazırlanışı:
- Sos için: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın 1.
- Etleri hazırlama: Bonfileleri yarım cm kalınlığında 5-6 cm uzunluğunda dilimleyin ve sosun içine yatırın, buzdolabında 1 saat dinlendirin 12.
- Şişe dizme: Soğanları halka şeklinde doğrayın, dinlendirdiğiniz eti ikiye katlayıp 3 adet et ve 1 adet halka soğan olacak şekilde şişe dizin 1.
- Pişirme: Izgarada kızartın 1.
- Servis: İsteğe göre ızgara biber, domates ve patates kızartması eşliğinde servis yapabilirsiniz 1.
Alternatif olarak, şaşlık kebabı tarifi için aşağıdaki adımları da uygulayabilirsiniz:
- Malzemeler: 750 g dana bonfile, 600 g soğan, 400 g domates, 300 g köy biberi, 200 g kırmızı acı biber, 250 g krema, 100 g soya sosu, 50 g kekik, 50 g karabiber, 1 çay bardağı zeytinyağı, 50 g tuz 2.
- Hazırlanışı:
- Marinasyon: Krema ve soya sosunu çırpıp kekiği ekleyin, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip karıştırın 2.
- Etleri marine etme: Dana bonfileyi ince halka şeklinde dilimledikten sonra sosa yatırın ve buzdolabında 1-2 gün dinlendirin 2.
- Pişirme: Her bir soğanı beşe bölüp, 1 dilim soğan ve dört dilim bonfile olacak şekilde şişe dizin ve kömür ateşinde çevirerek 4,5-5 dakika pişirin 2.
- Servis: Közlenmiş biber ve domateslerle birlikte lavaş eşliğinde servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: