Buradasın
Blok dana kavurma nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Blok dana kavurma pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg dana eti (kuşbaşı doğranmış) 12
- 3 yemek kaşığı tereyağı 1
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 2 adet kuru soğan (ince doğranmış) 1
- 4 diş sarımsak (ezilmiş) 1
- 2 adet yeşil biber (doğranmış) 1
- 2 adet domates (rendelenmiş) 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı kimyon 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 çay bardağı sıcak su 1
Hazırlanışı:
- Eti iyice yıkayıp süzün 1.
- Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı ısıtın 1.
- Yağ eridikten sonra kuşbaşı doğranmış dana etlerini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun 1.
- İnce doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyin, soğanlar pembeleşene kadar kavurun 1.
- Doğranmış yeşil biberleri ve rendelenmiş domatesleri ekleyin, karışımı iyice karıştırın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin 1.
- Karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin, 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin 1.
- Etler yumuşayıp sos kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: