Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Blok dana kavurma pişirmeye dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, dana kavurma pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeler 23. 400 gram dana kuşbaşı et, 1 adet soğan, 400 ml su, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, kekik, tuz ve karabiber 2.
- Hazırlık 2. Kuşbaşı şeklinde doğranmış etler tencereye alınır ve orta ateşte kavrulur 2.
- Pişirme 2. Tencerede kuşbaşı dana eti suyunu saldığında üzerine zeytinyağı eklenir ve doğranan soğanlar etin içine eklenerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir 2.
- Son aşama 2. Ara ara tencerenin kapağı açılıp kontrol edilir ve gerekirse su ilavesi yapılır 2. Etler tamamen yumuşadığında soğanlar tencereden alınır, etin üzerine baharatlar serpiştirilir ve hazırlanan dana kavurma tabağa alınarak servis edilir 2.
Dana kavurma yaparken, etin kuşbaşı olmasına ve dilimlendikten sonra bol su ile yıkanarak iyice süzülmesine dikkat edilmelidir 2. Ayrıca, tencerede ilk olarak etin yağlı kısımları konulmalı ve eritilmelidir 2. Pişirme esnasında isteğe göre çok az su eklenebilir ve tencerenin kapağı mutlaka kapatılmalıdır 2. Etin baharatları da son aşamada konulmalıdır 2.
Dana kavurma tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: