Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana kavurmaya konulabilecek bazı baharatlar:
- Karabiber 24. Hafif bir acılık ve aroma katar 4.
- Pul biber 14. Hafif bir acılık ve renk verir 4.
- Defne yaprağı 24. Hoş bir koku ve tat sağlar 4.
- Kekik 4. Hafif bir aroma katar 4.
- Kimyon 4. Hafif bir toprak aroması verir 4.
- Nane 4. Ferahlatıcı bir aroma katar 4.
- Sumak 4. Hafif bir ekşilik ve renk verir 4.
Baharatların ekleme zamanı, pişirme aşamasına göre değişir: Tuz ve karabiber etlerin kavrulma aşamasında, defne yaprağı ve biberiye etler pişmeye başladıktan sonra, diğer baharatlar ise soğanlar kavrulduktan sonra eklenir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: