Buradasın
Dana brisket nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana brisket pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 kg dana brisket 23;
- 2 dal taze kekik 23;
- 20 g tuz 23;
- 10 g karabiber 23;
- 1 adet havuç (dilimlenmiş) 23;
- 1 adet kuru soğan (doğranmış) 23;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 23;
- 1 çorba kaşığı tereyağı 23.
Pişirme aşamaları:
- Dana brisket etini döküm tavada yüksek ısıda mühürleyin 23.
- Etin her iki yüzünü de 3-4 dakika mühürleyerek dışının kıtır bir kabuk almasını sağlayın 3.
- Üzerine tereyağı ve taze kekik ekleyin, tereyağını etin üzerine kaşıkla gezdirin 23.
- Tuz ve karabiberi ekleyin, etin her tarafına baharatları iyice yedirin 23.
- Fırın poşetinin altına dilimlenmiş havuç, soğan ve sarımsakları yerleştirin 23.
- Üzerine mühürlenmiş eti yerleştirin, fırın poşetini sıkıca bağlayın 23.
- 170 derece fırında 4 saat boyunca pişirin 23.
- Fırından çıkan brisket etini servis tabağına alıp, dilimleyerek veya didikleyerek servis edin 23.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: