Dana brisket pişirmek için gerekli malzemeler: 1 kg dana brisket; 2 dal taze kekik; 20 g tuz; 10 g karabiber; 1 adet havuç (dilimlenmiş); 1 adet kuru soğan (doğranmış); 2 diş sarımsak (ezilmiş); 1 çorba kaşığı tereyağı. Pişirme aşamaları: 1. Dana brisket etini döküm tavada yüksek ısıda mühürleyin. 2. Etin her iki yüzünü de 3-4 dakika mühürleyerek dışının kıtır bir kabuk almasını sağlayın. 3. Üzerine tereyağı ve taze kekik ekleyin, tereyağını etin üzerine kaşıkla gezdirin. 4. Tuz ve karabiberi ekleyin, etin her tarafına baharatları iyice yedirin. 5. Fırın poşetinin altına dilimlenmiş havuç, soğan ve sarımsakları yerleştirin. 6. Üzerine mühürlenmiş eti yerleştirin, fırın poşetini sıkıca bağlayın. 7. 170 derece fırında 4 saat boyunca pişirin. 8. Fırından çıkan brisket etini servis tabağına alıp, dilimleyerek veya didikleyerek servis edin. Püf noktaları: Etin dışını mühürlemek, suyu içinde hapsederek daha yumuşak ve sulu kalmasını sağlar. Fırın poşetinde pişirmek, etin kendi buharıyla pişmesine yardımcı olur ve lezzetini korur. Eti fırından çıkardıktan sonra mutlaka dinlendirin, böylece etin suyu içinde kalır ve daha lezzetli olur.