• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Brisket neden sert olur?

    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Pişirme
    • #Et

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Brisket'in sert olmasının iki ana nedeni vardır: yetersiz pişirme ve yüksek ateşte pişirme 15.
    • Yetersiz pişirme: Brisket, uzun süreli düşük sıcaklıkta pişirilmesi gereken bir et kesimidir 25. Eğer bu süre kısa tutulursa, etin içindeki kas lifleri sert kalır ve brisket sert olur 5.
    • Yüksek ateşte pişirme: Yüksek sıcaklık, kas liflerinin sertleşmesine neden olur 1. Bu da etin yumuşak ve lezzetli olmasını engeller.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. songmeaning.io
        1
      2. egepazarindan.com
        2
      3. drinkfood.biz
        3
      4. wikijtr.icu
        4
      5. blog.thermoworks.com
        5
    • Brisket nasıl doğru pişirilir?

    • Düşük sıcaklıkta pişirme neden önemlidir?

    • Etin yumuşak kalması için hangi yöntemler kullanılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Dana brisket nasıl pişirilir?

    Dana brisket pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 2-3 kg dana brisket, 3-4 yemek kaşığı hardal veya zeytinyağı, kuru baharat karışımı (2 yemek kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber, 1 yemek kaşığı sarımsak tozu, 1 yemek kaşığı soğan tozu, 1 yemek kaşığı kahverengi şeker, 1 tatlı kaşığı kimyon). 2. Ön Hazırlık: Eti temizleyin, fazla sert sinirleri ve fazla kalın yağ tabakasını hafifçe kesin ama yağı tamamen almayın. 3. Pişirme: Fırını 110-120°C'ye ısıtın. 4. Dinlendirme: Fırından çıkardıktan sonra en az 30 dakika, ideal olarak 1 saat folyoya sarılı şekilde dinlendirin. Ayrıca, dana brisketi fırında poşetinde veya döküm tavada mühürleyerek de pişirebilirsiniz.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeTalimatları
    • #EtYemekleri
    5 kaynak

    Brisket eti yumuşak olur mu?

    Evet, brisket eti doğru şekilde pişirildiğinde son derece yumuşak olur. Bu et, yağ oranı ve mermerleşmesi sayesinde yavaş pişirildiğinde harika bir lezzet sunar ve lifli yapısı sayesinde ağızda dağılan bir dokuya sahip olur.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Et
    • #Pişirme
    5 kaynak

    Brisket eti nerenin eti?

    Brisket eti, sığırın göğüs bölgesinde bulunan kaslardan elde edilen bir et kesimidir.
    • #Gıda
    • #Et
    • #Anatomi
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"8jp60":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fbrisket-neden-sert-olur-2610986462%3Flr%3D213%26ncrnd%3D79501","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9457174491754834656","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754834665808579-9540468774437120940-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-75-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"8jp6w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"8jp61":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"8jp6w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"8jp62":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Brisket'in sert olmasının iki ana nedeni vardır: **yetersiz pişirme** ve **yüksek ateşte pişirme** [```1```](https://www.songmeaning.io/tr/tr/mkemmel-bir-brisket-nasl-yaplr-65739)[```5```](https://blog.thermoworks.com/thermal-tips-smoked-brisket/).\n\n* **Yetersiz pişirme**: Brisket, uzun süreli düşük sıcaklıkta pişirilmesi gereken bir et kesimidir [```2```](https://egepazarindan.com/dana-brisket-tarifi-nasil-yapilir/)[```5```](https://blog.thermoworks.com/thermal-tips-smoked-brisket/). Eğer bu süre kısa tutulursa, etin içindeki kas lifleri sert kalır ve brisket sert olur [```5```](https://blog.thermoworks.com/thermal-tips-smoked-brisket/).\n* **Yüksek ateşte pişirme**: Yüksek sıcaklık, kas liflerinin sertleşmesine neden olur [```1```](https://www.songmeaning.io/tr/tr/mkemmel-bir-brisket-nasl-yaplr-65739). Bu da etin yumuşak ve lezzetli olmasını engeller.","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.songmeaning.io/tr/tr/mkemmel-bir-brisket-nasl-yaplr-65739","title":"Mükemmel Bir Brisket Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://www.songmeaning.io/tr/tr/mkemmel-bir-brisket-nasl-yaplr-65739"},{"sourceId":2,"url":"https://egepazarindan.com/dana-brisket-tarifi-nasil-yapilir/","title":"Dana Brisket Tarifi Nasıl Yapılır? | Ege Pazarından","shownUrl":"https://egepazarindan.com/dana-brisket-tarifi-nasil-yapilir/"},{"sourceId":3,"url":"https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/grilling/1017053266.html","title":"Brisket Nedir?_Sorguya Çekme","shownUrl":"https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/grilling/1017053266.html"},{"sourceId":4,"url":"https://wikijtr.icu/wiki/Brisket_(Jewish_dish)","title":"Brisket (Yahudi Yemeği)","shownUrl":"https://wikijtr.icu/wiki/Brisket_(Jewish_dish)"},{"sourceId":5,"url":"https://blog.thermoworks.com/thermal-tips-smoked-brisket/","title":"Thermal Tips: Smoked Brisket | ThermoWorks","shownUrl":"https://blog.thermoworks.com/thermal-tips-smoked-brisket/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Brisket neden sert olur?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Brisket nasıl doğru pişirilir?","url":"/search?text=Brisket+nas%C4%B1l+pi%C5%9Firilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Düşük sıcaklıkta pişirme neden önemlidir?","url":"/search?text=Brisket+neden+d%C3%BC%C5%9F%C3%BCk+s%C4%B1cakl%C4%B1kta+pi%C5%9Firilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Etin yumuşak kalması için hangi yöntemler kullanılır?","url":"/search?text=Et+nas%C4%B1l+yumu%C5%9Fak+pi%C5%9Firilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Brisket+neden+sert+olur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9457174491754834656","reqid":"1754834665808579-9540468774437120940-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-75-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754834665808579-9540468774437120940-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-75-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"8jp6w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"8jp63":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.macromore.com/dana-brisket/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ahmetkater.com/firinda-dana-brisket-pisirimi-icin-on-hazirliklar-ve-sonrasinda-pisirim-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezginbirchef.com/dana-brisket-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://migrostv.migros.com.tr/dana-brisket-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sofrasefasi.com/recipes/barbekulu-dana-brisket-burger?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/dana-brisket-nasil-pisirilir-88395217","header":"Dana brisket nasıl pişirilir?","teaser":"Dana brisket pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 2-3 kg dana brisket, 3-4 yemek kaşığı hardal veya zeytinyağı, kuru baharat karışımı (2 yemek kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber, 1 yemek kaşığı sarımsak tozu, 1 yemek kaşığı soğan tozu, 1 yemek kaşığı kahverengi şeker, 1 tatlı kaşığı kimyon). 2. Ön Hazırlık: Eti temizleyin, fazla sert sinirleri ve fazla kalın yağ tabakasını hafifçe kesin ama yağı tamamen almayın. 3. Pişirme: Fırını 110-120°C'ye ısıtın. 4. Dinlendirme: Fırından çıkardıktan sonra en az 30 dakika, ideal olarak 1 saat folyoya sarılı şekilde dinlendirin. Ayrıca, dana brisketi fırında poşetinde veya döküm tavada mühürleyerek de pişirebilirsiniz.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmetalimatlari","text":"#PişirmeTalimatları"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ragyu.com.tr/brisket?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://egepazarindan.com/dana-brisket-tarifi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.easy-recipes.cooking/product/myasnye-produkty/govyaghyya-grudinka/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/grilling/1017053266.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kasaphan.com.tr/dana-etinin-bolumleri/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/brisket-eti-yumusak-olur-mu-2409533686","header":"Brisket eti yumuşak olur mu?","teaser":"Evet, brisket eti doğru şekilde pişirildiğinde son derece yumuşak olur. Bu et, yağ oranı ve mermerleşmesi sayesinde yavaş pişirildiğinde harika bir lezzet sunar ve lifli yapısı sayesinde ağızda dağılan bir dokuya sahip olur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/brisket-et-hayvanin-neresi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/grilling/1017053266.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://goong.com/tr/word/brisket-ne-demek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://enpopulersorular.com/library/lecture/read/414478-gungormez-eti-hayvanin-neresi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ragyu.com.tr/brisket?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/brisket-eti-nerenin-eti-4094279387","header":"Brisket eti nerenin eti?","teaser":"Brisket eti, sığırın göğüs bölgesinde bulunan kaslardan elde edilen bir et kesimidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/anatomi","text":"#Anatomi"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"8jp6w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"8jp64":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"8jp6w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"8jp65":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"8jp6w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}