Buradasın
Dana antrikot yumuşak olur mu?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antrikotun yumuşak olması için uygulanabilecek yöntemlerden bazıları şunlardır:
- Marine işlemi 234. Antrikotu pişirmeden önce zeytinyağı, yoğurt, süt ya da karbonat içeren bir marinasyonla en az 2 saat (tercihen 1 gece) buzdolabında bekletmek etin yumuşamasına yardımcı olabilir 234.
- Dinlendirme 23. Marine edilen antrikotu buzdolabında beklettikten sonra oda sıcaklığına gelmesi için bir süre bekletmek önemlidir 23.
- Pişirme tekniği 24. Antrikotu tavada mühürleme tekniğiyle pişirmek, etin suyunu içinde tutarak daha yumuşak kalmasını sağlar 24.
Antrikotun yumuşaklığı, etin kesimine ve kullanılan yöntemlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: