Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antrikotun en güzel şekilde pişirilmesi için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Tavada Pişirme: Antrikotu buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin 2. Her iki tarafına tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlar serpin 2. Yüksek ateşte ısınmış tavaya eti koyun ve her iki yüzünü de yaklaşık 3-4 dakika pişirin 23. İç kısmın pişme derecesine gelmesi için ateşi kısın ve birkaç dakika daha pişirin 2. Pişirme işlemi bitince eti birkaç dakika dinlendirin 23.
- Fırında Pişirme: Fırını 200°C'ye ısıtın 2. Etin her iki tarafını tuz, karabiber ve tercihe göre zeytinyağı ile baharatlayın 2. Bir tavada az miktarda yağ ısıtıp, antrikotu her iki tarafı da güzelce kızarana kadar soteleyin 2. Sotelediğiniz antrikotu fırın tepsisine yerleştirin ve 200°C'lik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin 2. Pişirme süresi, etin kalınlığına göre değişebilir 2.
- Mühürleme Tekniği: Yüksek sıcaklıkta hızlıca iki tarafı mühürlenen et, içindeki suyu hapsederek sulu kalır 3. Bu teknik, özellikle ızgara ve tavada pişirme yöntemleri için idealdir.
Antrikot pişirirken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise etin dövülmemesi ve maşa kullanılmasıdır, aksi takdirde et sertleşir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: