Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Damla sakızlı reçel yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeksiz olarak parçalara ayırın ve ocakta rengi dönene kadar kavurun 1.
- Ayvalara aldığı kadar su koyun ve kaynayınca 3 kilo şeker ekleyip tekrar kaynatın 1.
- En son limon suyu ve bir paket damla sakızı ekleyip soğumaya bırakın 1.
Alternatif bir damla sakızlı reçel tarifi:
- Bir tencerenin içine karadutları iyice yıkayıp koyun 2.
- Üzerine damla sakızı döküp 5 dakika tencerenin ağzını kapatarak bekletin 2.
- Akabinde ocağa koyun ve yarım saat kaynatın 2.
- Koyulaşan karadut kıvamına limon suyu ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın 2.
- Ocaktan alın ve soğumaya bırakın 2.
- Ardından temiz cam kavanozlara boşaltın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: